Alla inlägg den 16 maj 2008

Av Anders Månsson - 16 maj 2008 03:15

För den som är intresserad så följer här nedan min version av säsongens elva i Premier League. Jag ville även komplettera med ett andralag och tredjelag för att ge fler spelare det erkännande de förtjänar. Och detta är alltså de spelare som jag tycker var bäst DEN HÄR säsongen; inte nödvändigtvis de spelare som ÄR bäst, om ni förstår vad jag menar. Vidare så var det ett krav att spelaren figurerade i merparten av ligasäsongen för att kvalificera sig. Noterbart är väl att inte många spelare från Chelsea finns med nedan, men det var faktiskt bara ett par av de blå som utmärkte sig märkbart denna säsong; en uppfattning som också delas av många Chelseafans enligt vad jag läst. Det var ju dessutom ett par av huvudfigurerna i laget som missade stora delar av säsongen, t ex Terry och Drogba, men eftersom de har en så stark trupp så räckte det ju ändå till en andraplats i tabellen.


Kommentera gärna mina val!


Förstalaget:

MV: David James, Portsmouth

HB:  Bacary Sagna, Arsenal

MB: Rio Ferdinand, Manchester United

MB: Nemanja Vidic, Manchester United

VB: Patrice Evra, Manchester United

HMF: Ronaldo, Manchester United

IMF: Cesc Fabregas, Arsenal

IMF: Steven Gerrard, Liverpool

VMF: Ashley Young, Aston Villa

F: Fernando Torres, Liverpool

F: Emmanuel Adebayor, Arsenal


Kommentar: Denna elva tog i stort sett ut sig själv. Hur mycket jag än ville annorlunda så är denna uppställning identisk med den officiella versionen – sånär som på vänsterbacken (Clichy i stället för Evra) – som PFA nominerade. Emellertid funderade jag faktiskt på huruvida Gerrard skulle ingå i förstauppställningen, men även om han gjort bättre säsonger var hans nivå ändå så hög så att han ingår i årets lag ändå. David James gjorde förmodligen sin bästa säsong hitills, mycket stabil numera. Han mognade till slut den gamle playboyen.


Andralaget:

MV: Jose Reina, Liverpool

HB: Glen Johnson, Portsmouth

MB: Martin Laursen, Aston Villa

MB: Joleon Lescott, Everton

VB: Gael Clichy, Arsenal

HMF: David Bentley, Blackburn

IMF: Mathieu Flamini, Arsenal

IMF: Gareth Barry, Aston Villa

VMF: Joe Cole, Chelsea

F: Carlos Tevez, Manchester United

F: Dimitar Berbatov, Tottenham


Kommentar: inga direkta svårigheter att ta ut andralaget heller. Reina vann för tredje året i rad ’The Golden Glove Award’ för flest hållna nollor. Martin Laursen var en gigant i försvaret för Villa denna säsong vilket är kul för honom; jag tycker att han var riktigt bra redan under sin tid i Milan, men han har sedan åkt på ett par allvarliga skador. Lescott var Evertons bäste spelare och nätade dessutom vid 8 tillfällen; hans säregna frisyr kom något i skymundan därför, eller kanske inte ändå... Flamini gick från reserv och hjälpgumma till att vara en nyckelspelare i Arsenal, och belönades nyligen med ett guldkantat kontrakt för Milan – imponerande säsong av fransosen. Joe Cole var den Chelseaspelare som stod ut mest; nu slapp han vara inhoppare till skillnad mot under Mourinho.


Tredjelaget:

MV: Edwin Van der Sar, Manchester United

HB: Wes Brown, Manchester United

MB: Ricardo Carvalho, Chelsea

MB: Richard Dunne, Manchester City

VB: Ashley Cole, Chelsea

HMF: Michael Essien, Chelsea

IMF: Javier Mascherano, Liverpool

IMF: Paul Scholes, Manchester United

VMF: Martin Petrov, Manchester City

F: Roque Santa Cruz, Blackburn

F: Wayne Rooney, Manchester United


Kommentar: Här var jag frestad att inkludera Joe Hart eller Brad Friedel som målvakt, men man kan inte bortse från Van der Sars klass och jämnhet. Inga konstigheter i övrigt. Dunne var en klippa för City i år; han bjöd nu inte på några självmål heller, eller minns jag fel? Roque Santa Cruz (troligen årets värvning sett till prislappen) och Rooney kunde väl lika väl ha hamnat i andralaget men det är en smaksak. Essien är egentligen ingen renodlad högeryttermittfältare, men jag kunde inte utelämna honom eller Mascherano/Scholes. Men i så fall hade Alexander Hleb (Arsenal) återfunnits på den kantpositionen. Wes Brown är inte ansedd som någon stjärnförsvarare, men i år tycker jag han var stabil. I och med att Gary Neville (ligans bäste högerback i fjol) var skadad och Liverpools Steve Finnan hade en lite svajig säsong så blir får Brown ingå som högerback i tredjelaget.

Ovido - Quiz & Flashcards