Alla inlägg den 2 februari 2009

Av Anders Månsson - 2 februari 2009 18:42

Det är för tillfället riktigt kaos i London. Anledningen är den stora mängd nederbörd, i form av snö, som kommit idag och igår. Att det ens snöar här är väldigt, väldigt ovanligt; jag har sett det en gång förut sen jag kom hit för ett och ett halvt år sedan. Att det sedan snöar som det gör nu är extremt ovanligt – jag läser att det är 18 år sedan det kom så här pass mycket snö i Storbritannien. Det är nog ungefär två decimeter snö på marken, och det är slaskigt och halt. Detta har fått stora konsekvenser för transportsystemet; inga bussar går och vissa tunnelbanelinjer är stängda. Även ett par av flygplatserna har varit stängda, och många flighter inställda. Det är ju förmodligen så att britterna inte är förberedda på sån här snönederbörd, och det är ju förståeligt när det är så ovanligt att det snöar överhuvudtaget. Då blir det ett kaosartat som det är nu. Många affärer är också stängda, antagligen på grund av att personal inte kommit fram plus att leveranser uteblivit. Det befaras också bli riktig snöstorm på sina håll. 


Samtidigt är det ju underhållande med ett sånt här exotiskt fenomen. När jag och min granne Christina igår kväll gick ner på innergården fick vi sällskap av flera boende här på Devonport House som hade väldigt roligt åt snön, tog kort och lattjade på med det vita undret. Och det är klart, kommer man från Afrika och Asien har man kanske inte ens sett snö förut. Inatt blev det även mycket snöbollskrig med många exalterade deltagare. James och Dave var riktigt ivriga och stannade ute ett par timmar. De håller nu på att konstruera en snögubbe med maffigt organ på innergården. Jag och Dan tog en tur till parken här ovanför, och där är det jättemycket folk som kastar sig utför backarna med diverse åkdon. Det märks sannerligen att detta är en väldigt ovanlig händelse som folk vill ta del av. Universitet är stängt idag, och det är ju många studenter glada över. Själv har jag ingen lektion förrän på onsdag. Är dock lite orolig för resan till Swansea på fredag; tydligen ska det vara oväder ett par dar till. Bara att hoppas att bussen då tar sig fram, man tycker att de borde ha fått kontroll på situationen då. 


Snöade gjorde det också lite under gårdagens toppmatch mellan Liverpool och Chelsea. Underbart att det blev tre poäng, och The Reds var verkligen värda det också, de spelade riktigt bra, det var mer beslutsamhet över hela linjen. Till och med Scolari erkänner att Liverpool var bättre. Jag har alltid tyckt att brasilianaren verkar vara en manager med sunt förnuft och hövlighet. Han har ju också stora meriter men det verkar som om att han har lite till att lära om Premier League faktiskt, Chelseas spel ser ibland ohyggligt krampaktigt ut. Utvisningen på Lampard kan kanske diskuteras, han hade kanske lite oflyt där, men samtidigt står det vad jag vet i regelboken att rött kort ska utdelas om man kommer in så där med fotsulan. Hur som helst var Liverpool klart bättre, vette fan om Chelsea hade någon riktig målchans ens. Kanon att Torres fick sätta två bollar, det första var riktigt snyggt. På det andra gjorde Cashley Cole bort sig rejält, vad synd om honom. Nej få se, det är nog knappast en enda människa (förutom en del Chelseafans) som tycker synd om honom... 


Robbie Keane  verkar vara så gott som klar för en återkomst till Tottenham. Synd säger jag då jag alltid hållit irländaren som en väldigt skicklig fotbollsspelare, om än ingen världstjärna (20 miljoner pund var lite väl i överkant i höstas). Det lär väl komma fram mer om anledningen till denna försäljning, men det ryktas om att Benitez inte sanktionerade köpet av honom utan att det var vd:n Rick Parry som drog igenom affären. Dessutom ska det ju sägas att Keane oftast varit en skugga av sitt forna jag, även om han kanske inte kännt förtroende från Benitez. Slutligen spelar Gerrards roll i Liverpool in här. Han är ju tveklöst mest effektiv som offensiv mittfältare, bakom Torres som förstås är given som spjutspets. Sålunda finns det ingen plats för en andra forward i förstaelvan, även om Liverpool ibland spelar med två forwards.             


Ovido - Quiz & Flashcards