Alla inlägg den 27 mars 2008

Av Anders Månsson - 27 mars 2008 02:15

Kom för ett par timmar sen hem från jubileumslandskampen mellan Brasilien och Sverige på Emirates Stadium (väldigt fin och modern arena, för övrigt). Trots att det var en vänskapsmatch bjöd den på riktigt fin underhållning. Några stöttepelare saknades på båda sidor, men annars fick man se många etablerade stjärnor i aktion. Brasilien vann med 1-0 efter att Rami Shaaban gjort en rejäl tavla som jättetalangen Alexandre Pato utnyttjade. Sånt händer dock ibland, inget att gräva ner sig över.

Matchen som sådan var annars jämn; brassarna hade naturligt nog ett stort bollinnehav och bjöd på en del läckra kombinationer; jag älskar sättet på vilket de kan ta sig fram på små ytor med full bollkontroll. Samtidigt saknade de allt som oftast spets framåt; de vill gärna spela runt lädret lite för länge, men det är nog så att de helt enkelt inte kan låta bli. Sverige å sin sida spelade bitvis riktigt bra, och detta var ett nyttigt, väl genomfört test inför fortsättningen. Sebastian Larsson var duktig, stod för ett par riktigt fina inlägg från sin högerkant. Båda lagen hade ett par vassa målchanser, och oavgjort hade väl varit rättvist. Det tedde sig emellertid märkligt att inte Brasilien tilldömdes en straff när Diego vältes över ända i andra halvlek, som var lite sämre spelmässigt än den första.


På läktarna hade dock brassarna ett massivt övertag - svenskar såg jag inte alls många av. Jag visste då inte att det fanns så här många brasilianare i London (jag blir dock inte förvånad om ett stort antal reste till matchen från hemlandet). Ett sjujävla liv förde de i alla fall, redan före matchens början. Vågen gick flera varv runt arenan under matchens gång, och fan vet om detta inte var den mest livfulla stämningen på en fotbollsmatch jag upplevt hitills under min tid här borta. Nu fick man sannerligen bevittna den passion brasilianarna har för fotbollen och sitt landslag. Att sedan den kvinnliga skaran av deras anhängare är ytterst attraktiv (mamma mia vilka skapelser...) gör inte saken sämre:)


Om någon Wäija-Dynässpelare skulle läsa detta måste jag tyvärr även meddela att våra brasilianska kollegor är oss tämligen överlägsna när det gäller de populära uppvärmningsövningarna "ringen" och "kvadraten"... det går liiite snabbare och säkrare när dessa utövare, med ett tillslag, passar bollen mellan varandra på de mest okonventionella vis...


Imorron ska jag och Micke fara en sväng ut till Dover och Canterbury för att utforska lite av England utanför London. Vi kommer att ägna tiden åt såväl sightseeing som pubbesök. Åter i London på fredag kväll.


Ovido - Quiz & Flashcards