Alla inlägg under oktober 2007

Av Anders Månsson - 12 oktober 2007 21:27

Ja då var det redan fredag. Den gångna veckan har mest ägnats åt diverse lektioner och funderande över hur jag skulle lägga upp mitt schema. Idag har jag dock slutligen registrerat mig definitivt för de kurser jag ska läsa. Var länge osäker på om jag skulle läsa tyska eller inte, men blev så till slut. Var ju år och dag sen man läste det, så är rätt svårt i början, men jag ska repetera lite så ska jag nog hänga med bra. Att prata tyska lär ta ett tag innan man bemästrar igen, dock. De andra kurserna jag nu ska läsa är:

Postcolonial Litteratures - (är det som är engelskaämnet, massa bokläsning)

Migration, mobility and Exile (om invandring osv, intressant)

Introduction to Journalism (exakt som det låter)


Blir nog fullt upp nu framöver, men med viss disciplin kommer det att gå bra.

Var även en andra sväng till Ikea, så nu har man fått det lite trivsammare på rummet. Ska lägga ut nån bild nån gång på härligheten.

Försökte dessutom få tag på biljetter till Liverpool-Arsenal i onsdags, men telefonlinjen var totalt överlastad. Siktar i alla fall på nån resa till Merseyside vid tillfälle.


Imorron blir det England-Estland på puben, följt av Dream Theater på Wembley Arena. Det ser jag fram emot - dessutom är Symphony X förband.


Trevlig helg! 

Av Anders Månsson - 9 oktober 2007 01:08

Då var det måndag och ny vecka igen. Den gångna helgen kryddades för min del på söndagen med ett besök på Craven Cottage och matchen Fulham-Portsmouth. Var riktigt skoj att se en Premier League-match igen. Alltid skön atmosfär på arenorna, så även denna, som är ett gammalt, familjärt bygge. Matchen som sådan var väl annars godkänd. Fulham fick sota för sina missade chanser i första halvlek - David James var dock vass i bortamålet ska sägas - och kunde aldrig komma igen efter två snabba baklängesmål i början av andra halvlek.

När jag kom hem började jag kolla runt efter kommande matcher i London. Tyvärr är ju priserna oftast höga, kombinerat med att det kan vara invecklat att få tag på biljetter. Vissa klubbar måste man vara medlem i för att kunna boka. Nån match till innan jul blir det nog emellertid.

I lördags var man lite sliten efter fredagens utgång, vi fick ta nattbussen hem, drygt värre. Vad bättre då än rekreation i Greenwich Park? Jag och Christian tog en tur upp dit, ligger alldeles ovanför vårt boende. Parken är väldigt sevärd, vidsträckt och gemytlig. Vi kollade även in Royal Observatory, där nollmeridianen för tidszonerna ligger, eller nåt liknande:) Äh, fuck it, ni fattar kanske. Greenwich Mean Time, GMT, kanske gör att det ringer nån klocka? I alla fall kan man där placera sig så att man befinner sig i två tidszoner samtidigt, vilket jag givetvis var tvungen att göra tillsammans med en miljon turister, företrädesvis japaner, verkade det som.

Idag inhandlade jag de första böckerna, så nu är det bara att börja läsa så öge blö....Känns ändå rätt bra att skolan börjar på riktigt, blir mer strukturerade dagar då. Men pluggandet ska kombineras med kontinuerliga nöjesupptåg:)

Av Anders Månsson - 5 oktober 2007 21:18

Så har jag haft mina första lektioner för den som undrade om jag överhuvudtaget har några, har ju mest varit allt annat än skola hitills. Det föll sig helt enkelt så att mina kurser var schemalagda i slutet av veckan. Igår var jag på Introduction to media writing, men det var inte riktigt min grej, ska testa Introduction to journalism istället på måndag. Så här i början är det okej att gå på lektioner och känna sig för innan man bestämmer sig definitivt.

Idag var jag på 3 lektioner: Globalisation, Postcolonial litteratures (räknas in under engelska) samt Migration, mobility and exile. De 3 kommer jag nog att välja, sen blir det förmodligen Intro to journalism. Det är 4 kurser man ska läsa.

Nu sitter jag och väntar på att fara in till stan med mina grannar Claudio och James. Vi ska på ett gratis releaseparty med The Veez, ett tjejband som är i ropet tydligen. Låter ungefär som Sahara Hotnights, funkar med några pints innanför västen:)

Kollade tidigare in Fulhams hemsida, finns biljetter till Portsmouth-matchen på söndag. Funderar på att bevittna första fotbollsmatchen då.

Skål och trevlig helg!


Av Anders Månsson - 4 oktober 2007 23:50

Igår onsdag hade man spenderarbyxern på. Tog en tripp till Canary Wharf och köpcentrat där. Köpte en ny mobil, en billig Nokia. Var helt enkelt tvungen, den gamla har inte fungerat klockrent här om man uttrycker sig milt. Mottagningen har bara försvunnit spårlöst ibland. Kan därför mycket väl hända att jag inte kunnat svara på en del meddelanden som ni därhemma skickat, och har jag gjort det är jag inte säker på om de gått fram. Få se hur det funkar med den nya mobilen.

Fick även tag på ett bra högtalarset till datorn, med subwoofer. Var en skön känsla att höra ett kraftfullare ljud igen på rummet. Pounding metal!!!

Gick även och registrerade mig hos doktorn, något dom rekommenderade att man skulle göra. Och man vet ju aldrig vad yours truly kan lyckas ställa till med.


På kvällen var det konsert på Islington Carling Academy. The Eastpak Antidote Tour, en paketturné med Soilwork, Dark Tranquility, Caliban och Sonic Syndicate. En högst angenäm afton. Tyvärr körde banden korta set, i London får oftast inte ställen med alkoholservering ha öppet alltför länge. Antar att det var orsaken.  Hade framförallt velat ha fler låtar med DT. Största behållningen var ändå de sistnämnda, även om Soilwork också var riktigt bra. DT- Misery's Crown, vilken kanonlåt! Älskar nya skivan (också). Antalet pints blev denna kväll 4, en till varje spelning helt enkelt, behändigt! Stötte även på Biffen, denne roadielegend som jag träffat en del genom åren. Hade fått komma in på gästlistan om han vetat att jag skulle komma, dock visste jag tyvärr inte att han skulle jobba på turnén. Blir nog fler tillfällen hoppas jag, konserter blir det åtminstone ett antal fler för mig här, närmast förmodligen Dream Theater nästa lördag.

Av Anders Månsson - 3 oktober 2007 01:01

Här är två bilder från The Globe och The Merchant of Venice.

Av Anders Månsson - 2 oktober 2007 00:14

Då så, nu har jag äntligen fått till något som jag har planerat ett tag: en blogg som beskriver mitt studieår i London. Jag tänkte helt enkelt att det kan vara en bra idé. Dels kan det vara kul att titta tillbaka i framtiden och se vad man upplevde och gjorde; dels kanske någon är intresserad att se hur jag spenderar mina dagar i denna pubstinna metropol.

Efter lite googlande fastnade jag för denna blogg, bloggagratis.se. Det verkar inte alltför komplicerat vid en första anblick, så jag ska försöka skriva inlägg och ladda upp bilder med jämna mellanrum.

Eftersom det tog en vecka innan jag fick internet på mitt gigantiska rum så kör jag nedan en sammanfattning fram till dags dato:

Lördag 22/9: Anlände till Heathrow på eftermiddagen, var jäkligt varmt faktiskt (vädret har överlag varit fint här, kring 17-18 grader – oväntat). Meet and greet av universitetet, taxi till boendet med en galet körande indier, snabbinstallering på rummet, mycket förvirring,  ett par pints på studentkåren.

Söndag: Utgjordes till största delen av en tripp till Ikea för inköp av diverse nödvändigheter.

Måndag: Lite sightseeing. Vi var bland annat en sväng till Notting Hill, där var det behändigt som man säg hemme.

Tisdag: Information på universitetet, och en liten rundtur på detsamma. Tjusiga byggnader får man säga,  ligger fint vid Themsen. Inte för inte som det är världsarv. På kvällen tog jag ett par öl med mina floormates, schyssta människor från spridda delar av världen.

Onsdag: Registering på universitetet. En upplevelse det också. Man kan ju konstatera att vi har hunnit lite längre i Sverige när det gäller effektivitet och byråkrati. På kvällen blev det pubrunda, lite fylla men kontroll på läget.

Torsdag: Shakespearepjäsen The Merchant of Venice på The Globe, en anrik teater. Var mitt första riktiga teaterbesök, och jag måste säga att det var underhållande, även om man var lite seg efter onsdagen; handligen gick mig förbi, men en upplevelse trots allt. For sedan till Piccadilly och Virgin Megastore för inköp av nya Arch Enemy-plattan samt jakt på datorhögtalare (ej framgångsrik tyvärr).

Fredag:  Kort information på universitetet (kan även dementera myten om att det endast existerar fula fruntimmer i England, finns tvärtom guldkorn allestädes), tvätt av kläder, en liten pubrunda.

Lördag: Tog en (lång) promenad till Charlton, köpte ett par datorhögtalare som visade sig vara synnerligen veka för metalspisning, tog en titt på Charlton Athletics arena (ämnar se nån match med dem, lokala laget här i Greenwich). Ett par pints på puben beskådandes Birmingham-Man Utd, solotripp på kvällen till Soho(fullständigt packat med folk) för att kolla in metalpuben Crobar - tiny but cosy.

Söndag: Promenad till Charlton för att lämna igen datorhögtalare, shopping av nödvändigheter(tyvärr hade alla andra även bestämt sig för att söndagshandla tydligen - var knökat med folk).

Måndag: Lugn dag, spöregn ute (nu känner man igen bilden av England). Restaurangbesök (blivit mycket såna nu i början, finns trots allt några ställen som har hyfsat vettiga priser), snabbköpsbesök. På kvällen till puben för att se Tottenham-Aston Villa över ett par pints (ja va fan, det hör till helt enkelt). Matchen slutade 4-4, blev nästan slagsmål på slutet mellan hetlevrade supportrar på puben, haha!


Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards